Stallet på Willands Farm byggdes om år 2004 för att kunna ta mot inackorderade hästar. Vi ansträngde oss för att göra stallet lättarbetat, rymligt och trevligt med de begränsningar som finns när man bygger om en befintlig byggnad. Boxarna är stora, 10,1 kvm – 14,5 kvm. I övrigt finns spolspilta med varm och kallt vatten, vattenkoppar i alla hagar även på vintern, uppvärmd sadelkammare, toalett, mikro, vattenkokare, tvättmaskin, ridbana med speglar och belysning, gott om hindermaterial och stora hagar med bra staket. Vi är godkänd Säker Hästverksamhet samt innehar kvalitetscertifiering, Kvalitetsmärkt Hästverksamhet.

Vi prioriterar god hästhållning där hästarna har tillgång till mycket utevistelse och bra miljö både inne och ute. Hästarna kommer oftast ut vid 7 och in vid 18-18.30 under vintern. På somrarna finns möjlighet till utevistelse i gräshagar dygnet runt. Uteridningsmöjligheterna är mycket bättre än vad man kan tro så nära stan, vi har bland annat möjlighet att rida på delar av den nerlagda golfbanan och i Björket vid Tandvårdshuset. På somrarna har vi ridslingor runt några av åkrarna. Det behövs inte heller någon trafiksäker häst för att få tillgång till trevlig uteridning.

I uppstallningsavgiften ingår fria mängder av halm, hösilage och Krafft. Man behöver alltså inte själv ombesörja några inköp, utan allt finns på plats. Täckesbyte, utfodring och utsläpp ingår på vardagsmorgnarna. När det inte är tillräckligt med gräs i hagarna har hästarna fri tillgång till hösilage ute på dagarna. De hästar som är lättfödda brukar få lite mindre hösilage inne på kvällarna, då håller de hullet fint och eftersom de står på halm är det ändå tuggmöjlighet hela natten. Vardagskvällar och helger delar vi på enligt ett rullande schema. Varje box har hand om en vardagskväll varannan vecka när man ser till att hästarna kommer in, täcken blir bytta och hästarna får mat. Sedan har man hand om stallet var 10:e helg också. Var och en mockar åt sig själv, men vi brukar alltid hjälpas åt när det behövs. Likadant så byter vi stalltjänster med varandra vid behov.

Närmaste buss stannar i Hammar och man kan även välja att åka till Nosaby. Det finns belyst cykelbana hela vägen fram till stallet och det tar ca 15 minuter att cykla från centrum. Det finns möjlighet att parkera släp hos oss, och har man inte eget så har vi ett vi hyr ut för en billig peng. Det finns flera ridhus inom 5-10 minuters körväg.

Det viktigaste vi har i stallet är dock alla trevliga hästar och människor! Vi är i olika åldrar, har olika inriktning och intressen, men kärleken till hästen och glädjen i att vara i stallet förenar oss!

Bilder tagna av Minai Photography